Archipel ZHE tekent Digideal voor zorg die klaar is
voor de toekomst op de Zuid-Hollandse Eilanden

30-09-2024

Zuid-Hollandse Eilanden, 30 september 2024 -  Onlangs hebben de bij Archipel ZHE aangesloten VVT-organisaties de Digideal officieel ondertekend. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de gezamenlijke toewijding aan digitalisering en innovatie binnen de zorgsector.

 

Uitdagingen

De uitdagingen waar de Zuid-Hollandse Eilanden voor staan, vragen om slimme en efficiënte oplossingen. Binnen Archipel ZHE wordt erkend dat digitalisering en innovatieve technologieën een cruciale rol spelen in het bieden van hoogwaardige en toegankelijke zorg. Met de Digideal is de gezamenlijke aanpak geformaliseerd om de implementatie van digitale oplossingen binnen de richtingen "Langer Thuis" en "Verpleegzorg van de Toekomst" te bevorderen.

 

Een gezamenlijke stap naar de toekomst

Met de ondertekening van de Digideal committeren de zorgorganisaties binnen Archipel ZHE zich aan een uniforme en toekomstbestendige zorgaanpak. Deze gezamenlijke inspanning draagt bij aan de efficiënte, toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige zorg die de Zuid-Hollandse Eilanden nodig hebben. De Digideal vormt een belangrijke stap in het proces van zorgvernieuwing en biedt een solide basis voor verdere samenwerking en innovatie.

 

Lutine Vermeij - Stolk, Directeur en bestuurder van Heemzicht, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “De ondertekening van de Digideal is een essentiële stap naar een toekomstbestendige zorg voor de Zuid-Hollandse Eilanden. Door samen te investeren in digitalisering, kunnen we de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg verder verbeteren en klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.”

 

Over Archipel ZHE
Vanaf 2018 werken de VVT-organisatie samen aan de uitvoering van een aantal transactieplannen met het oog op het bieden van kwalitatieve, toegankelijke en betaalbare zorg voor nu en in de toekomst. In 2019 werd een samenwerkingsconvenant opgesteld. In het voorjaar van 2023 werd een visiedocument opgesteld. De dertien VVT-organisaties Aafje, Alerimus, Argos Zorggroep, Careyn, Catharina, CuraMare, Dagelijksleven, Heemzicht, Laurens, Lelie zorggroep, Lelie zorggroep, Salem, Stichting Humanitas en Zorgwaard hebben zich gecommitteerd om samen te werken aan het transformeren van het zorglandschap in de regio. Hiervoor hebben zij gezamenlijk de volgende thema’s opgesteld: langer thuis, arbeidsmarkt, digitaal denken en doen, zorgcoördinatie en specialistische zorg. Daarnaast zullen zij allen actief werken aan het uitbouwen van het Archipel ZHE netwerk.

 

Heb je vragen over Archipel ZHE?
Neem dan contact op.
Mail onsOntvang de nieuwsbrief